Handelsbetingelser

Disse handelsbetingelser finder anvendelse på aftaler om køb af varer hos Naturengens webshop. For at gennemføre et køb, må du acceptere betingelserne.

 

Generelle oplysninger

Naturengen ApS (binavn til Tobias Dam ApS, herefter "Naturengen") ejes og drives af Sandra Engen:

Naturengen
Per Sørens Gade 1
DK-3740 Svaneke
CVR nr. 34710767

shop@naturengen.dk
31388131* - sms eller telefonsvarer (jeg ringer tilbage)

(*Bemærk, at jeg har en udviklingsforstyrrelse - AD(H)D - og driver Naturengen på en måde, der er mest muligt socialt bæredygtig for både min familie og mig selv. Opkald fra ukendte numre er svær ting for mig, så derfor vil jeg være taknemmelig hvis du LÆGGER EN BESKED eller SENDER EN SMS. Så ringer jeg ringer tilbage! :) Du kan også med fordel benytte mail eller sociale medier. Vilde hilsner, Sandra).

 

Om Naturengen

Jeg ønsker at sælge varer, der tager hensyn til vores miljø og understøtter danske eksperter og iværksættere, men allerhøjest vægter jeg produkter, der hjælper og motiverer til mere haveglæde i den biodiversitets- og klimavenlige have. Det gælder både børn og voksne. Læs mere under den enkelte vare, hvor jeg uddyber hvorfor det er valgt til webshoppen.

Frø af blomsterarter og andre urter er altid hjemmehørende, medmindre andet er anført under det enkelte produkt.

 

Betaling og sikkerhed

Priserne hos Naturengen er i danske kroner (DKK) og inklusiv 25% moms, men eksklusiv leveringsomkostninger.

Det er sikkert at handle i Naturengens webshop, hvor du kan vælge at betale med enten MobilePay eller betalingskort.

MobilePay

Hos Naturengen kan du vælge at betale med MobilePay. Ved dette valg skal du indtaste dit telefonnummer for efterfølgende at godkende betalingsanmodningen på din smartphone. Beløbet trækkes fra det betalingskort, du har knyttet til din MobilePay-konto. 

Betalingskort

Naturengens webshop modtager betaling med følgende betalingskort: VISA-Dankort, MasterCard, VISA, AMEX og VISA Electron. Der er ikke gebyr ved betaling med betalingskort.

Ved brug af betalingskort skal du opgive dit kortnummer, kortets udløbsdato og tre kontrolcifre. For at beskytte dine kortoplysninger håndteres betalingen af PENSOPAY, der er godkendt og certificeret betalingsmodulleverandør. PENSOPAY sørger for, at alle oplysninger behandles krypteret, så hverken vi eller andre kan få adgang til dine kontooplysninger. Naturengen modtager kun de oplysninger, som er nødvendige for at ekspedere din ordre.

Naturengen trækker først pengene fra din valgte konto, når ordren afsendes. Der trækkes aldrig et større beløb end det, du har godkendt ved købet.Kvittering og ordrebekræftelse

Du vil automatisk få en mail som kvittering for, at jeg har modtaget din ordre umiddelbart efter check-out. I denne kan du se, hvilke varer du har bestilt, til hvilken pris samt den valgte leveringsform. 

Ordrebekræftelsen er først bindende fra Naturengens side når lagerstatus er bekræftet og varerne afsendes fra vores lager. Ordrebekræftelsen sendes ligeledes på mail.

 

Fragt og levering

Jeg sender med DAO, GLS og PostNord, og du kan vælge enten levering til din adresse, virksomhed eller pakkeshop. Prisen for fragt inklusiv ekspedition fremgår tydeligt på bestillingssiden.

Henter du mod ikke din bestilling i evt. pakkeshop og den bliver returneret til os, skal du betale porto og administrationsgebyr ved fremsendelse igen.

Jeg benytter mig af og til af genbrugsemballage. Dette er uafhængigt af, om du har bidraget til mere bæredygtig emballageindkøb, da jeg altid vælger den størrelse emballage, der passer bedst til dit køb. Læs om CSR og mine emballage-principper her. ♻️

 

Levering i Danmark

Fragtpriser på Naturengen.dk pr. 1/2-2024

Priserne er inkl. moms:

daoSHOP
Gratis for ordrer over 799 DKK
39,-  for ordrer op til 799 DKK
59,-  for ordrer op til 150 DKK

daoHOME
29,- for ordrer over 799 DKK
49,- for ordrer op til 799 DKK
69,- for ordrer op til 150 DKK

GLS Pakkeshop
Gratis for ordrer over 799 DKK
39,- for ordrer op til 799 DKK

59,- for ordrer op til 150 DKK

GLS home
59,- for ordrer over 150 DKK
79,- for ordrer op til 150 DKK

GLS Business
49,- for ordrer over 150 DKK
69,- for ordrer op til 150 DKK

 

Postnord Shop
45,- for ordrer over 150 DKK
65,- for ordrer op til 150 DKK

Postnord erhverv 90 DKK - alle pakker
Postnord home 90 DKK - alle pakker

 

Dobbelt fragt

Ved bestilling af varer fra flere lokationer - pr. 25/3-24 sender vi hhv. fra Naturengen på Bornholm samt fra Mikrogartneriet Lille Vilde Frø i Helsinge - betales dobbelt fragt. Dette er pt. den løsning, der bedst muliggør det for mig at kunne forhandle Elisabeths planteplugs uden at miste økonomi på det (læs mere her). Fri fragt over 799,- pr. samlede ordre er stadig gældende. :)

 

Varerne afsendes typisk hurtigst muligt inden for 3 hverdage, men der kan komme forsinkelser i forbindelse med sygdom og fravær - hold dig meget gerne opdateret i informationsbjælken øverst på siden, i stories på Instagram og opslag på Facebook.

Du er altid velkommen til at notere i bemærkningerne, hvis ordren haster eller kontakte mig via shop@naturengen.dk for mere konkret leveringstid inden du bestiller.

Hvis du har bestilt flere forskellige varer, kan de alt efter ordrestatus blive afsendt separat. I disse tilfælde vil du ikke altid modtage alle varer samtidigt, men du vil få direkte besked og du vil ikke blive opkrævet ekstra i fragt.

 

Levering til udlandet

Jeg sender som udgangspunkt kun til Danmark. Jeg sender som udgangspunkt ikke til Grønland og Færøerne, men kontakt mig mig mail eller Instagram/Facebook Messenger, så kan vi afsøge mulighederne. 

 

Særlige ønsker

Har du særlige ønsker i forbindelse med forsendelse og levering, så kontakt mig via mail eller Instagram/Facebook Messenger inden du bestiller.

 

Uafhentet pakke i pakkeshop

Ved uafhentede pakker hos pakkedistributøren, som sendes tilbage til Naturengen, fremsendes et nyt link til betaling af ny fragt samt administrationsgebyr, som betales inden ordren kan fremsendes igen. 

Hvis ordren fortrydes, fremsendes link til betaling af returfragten (Naturengen opkræves for al returfragt, også for uafhentede pakker), hvorefter der kan gennemføres en tilbagebetaling af ordren. Husk at give skriftlig besked om fortrydelsen inden varen sendes retur fra pakkeshop.

Hvis jeg inden for 30 dage endnu ikke har hørt fra dig ifm. en uafhentet pakke, og du ikke har reageret på en mail fra mig omkring pakken, forbeholder jeg mig retten til at udbetale et returbeløb, fratrukket returforsendelsesomkostningerne. Jeg kan dog kun  Efter 60 dage 

Se øvrige betingelser for Fortrydelsesret og returnering af varer herunder.

 

Fortrydelsesret og returnering af varer

Jeg giver i Naturengen 14 dages fortrydelsesret regnet fra den dag, du modtager den sidste vare i ordren. 

Du kan ikke fortryde et køb ved blot at nægte modtagelse/afhentning i pakkeshop uden samtidig at give mig meddelelse om dette. 

Har du fortrudt et køb, skal du inden 14 dage gøre mig tydeligt og skriftligt opmærksom på, at du ønsker at benytte din fortrydelsesret.

Det skal gøres på mail til shop@naturengen.dk med oplysninger om ordrenr. samt navn, telefonnummer og adresse.

Herefter modtager du instruktioner til returnering af varen.
 

Om returvarer

En vare, der fortrydes, skal fremstå som ny ved returnering. Er varen forringet i værdi ved tilbageleveringen til Naturengen, og skyldes det, at du har undersøgt og brugt den mere, end man typisk må i en fysisk butik, kan du forvente at blive modregnet en værdiforringelse i returbeløbet.

Er varen taget i brug, har du stadig fortrydelsesret, men du skal selv betale for værdiforringelsen, som bliver vurderet af os.

 

Returfragt

Du skal selv betale for returnering af varen. Du kan nemt købe pakkelabels på min Returportal hos Shipmondo (printer ikke nødvendig). 

Ønsker du selv at købe fragtlabel et andet sted (altid med omdeling), er du velkommen til dette - i så fald er det på eget eget ansvar og håndtering/erstatning af evt. bortkommen pakke vil tilfalde dig. 

Returnering skal ske til Naturengen att: Sandra Engen, Per Sørens Gade 1, 3740 Svaneke.

 

Tilbagebetaling

Jeg tilbagebetaler det beløb, du har betalt for varen, når jeg har modtaget den retur i ny stand. Beløbet udbetales til den konto du anvendte ved købet inden 14 dage fra modtagelse af varen.

Jeg refunderer også dine oprindelige leveringsomkostninger (desværre ikke returfragten, da jeg fragtomkostningerne er store for små webshops), hvis du ikke beholder andre varer i ordren.

 

Ombytning

Jeg ombytter for nemheds skyld ikke varer.

Ønsker du at bytte en vare til en anden, er du mere end velkommen til at returnere den vare, du ikke ønsker indenfor fortrydelsesretten og efterfølgende selv bestille den nye vare påny.

 

Reklamationsret

Naturengen giver i henhold til købeloven 2 års reklamationsret, som dækker fejl og mangler, der var til stede, eller hvor årsagen var til stede, da du fik varen leveret.

Reklamationsretten gælder for fejl og mangler i materiale og/eller fabrikation og ikke for skader opstået ved almindeligt slid eller forkert behandling af produktet.

Reklamationsretten ved frø er betinget af deres begrænsede levetid, hvorfor denne er forringet til 6 måneder fra modtagelse af varen. Bemærk at mange forhold som opbevaring, vind, temperaturer, nedbør, udtørring, sol/skyggeforhold, dyreliv (sultne fugle inkl.), jordforhold, m.m. kan påvirke frøenes spiringsevne og at jeg derfor udbeder grundig fotodokumentation af processen, jorden, omgivelserne, evt. spirer samt ordredetaljer for at kunne vurdere, om reklamationsretten er gældende for dit køb.

Bemærk, at frø kan ligge i det man populært kalder 'frøbanken' - i jorden - i årevis (nogle gange århundreder!) og at der ved fjernelse af græs og anden beplantning og anden forstyrrelse kan spire frø, som du IKKE har modtaget med Naturengens frøblandinger. Det er meget fascinerende! 🤩 Men lugning (med mindre du ønsker at se, hvad spirerne udvikler sig til) må derfor påregnes jf. såvejledningen.

Du kan også spørge andre Vild Med Vilje-haveejere til råds om udviklingen af dit bed eller natureng i gruppen på Facebook her - eller Vild Med Viljes pjecer til private.

Modtager jeg mere end én reklamation på samme frøblanding/sort fra uafhængige kunder inden for samme sæson, vil jeg foretage spiringstest af blandingen/sorten samt kontakte leverandøren.

Du kan læse min såvejledning her. Bemærk, at det altid er på eget ansvar at forsøge sig med såning uden for de anbefalede perioder/anvisninger, selvom jeg på Naturengen selv deler gode erfaringer herved og altid anbefaler at afprøve nye metoder for at styrke erfaringer, viden og pirre nysgerrigheden. :)

 

Benyttelse af reklamationsretten 

Du skal kontakte Naturengen på mail shop@naturengen.dk, når du har konstateret fejlen/manglen ved dit produkt (se herover særligt for plantefrø).

Du skal beskrive, hvad der er i vejen med varen, sende fotodokumentation og oplyse ordrenummer og -dato samt ordregivers navn, adresse, telefonnummer og mail. Dette kan også gøres ved at vedhæfte ordrebekræftelsen for købet.

En rettidig, berettiget reklamation betyder, at du enten kan få en ny vare, få varen repareret, få prisafslag eller få pengene tilbage afhængig af den konkrete situation.

 

Personoplysninger

Når du handler hos Naturengen behandler jeg følgende personoplysninger om dig: navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse samt oplysninger om, hvad du har købt og eventuel pakkeshop. Jeg bruger oplysningerne for at kunne levere varer til dig.

Sendes varen direkte fra vores leverandør, videregiver jeg oplysninger, for at leverancen kan gennemføres.

Du modtager ordrebekræftelse på mail og dit telefonnummer anvendes i forbindelse med levering (SMS-advisering). Adresseoplysninger videregives til det valgte fragtfirma. Navn, adresse og i visse tilfælde telefonnummer og e-mailadresse, der er er oplyst ved bestilling, kan fremgå af adresseetiketten på pakken.

Videregivelse og opbevaring af persondata vil ske i overensstemmelse med den til enhver tid gældende persondatalovgivning.

I henhold til bogføringsloven gemmer Naturengen oplysningerne om dit køb i 5 år fra udgangen af det regnskabsår, oplysningerne stammer fra.

Som kunde har du altid mulighed for at få oplyst, hvilke data vi har registreret om dig.

Du kan læse mere om, hvordan vi behandler dine persondata i Naturengens privatlivspolitik.

 

Cookies

Naturengens website naturengen.dk samt webshop shop.naturengen.dk bruger cookies i forbindelse med dit besøg og dit køb, fx oplysninger om indholdet i din indkøbskurv. Vi indsamler ikke flere oplysninger, end det er nødvendigt for at kunne gennemføre en handel.

Du kan læse Naturengens cookiepolitik her.

 

Klagemulighed

Hvis du har behov for at klage over et produkt i Naturengens webshop, bør du først læse vedr. reklamationsretten herover og dernæst kontakte mig.

Kan vi mod forventning ikke blive enige om en løsning på problemet, har du mulighed for at starte en klagesag hos Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg.

Læs mere hos Nævnenes Hus og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

 

Opdateret 3. februar 2023

Få mere liv i haven - og opdag det der er! - med Naturengen:

Skilte til vilde haver og andre vilde arealer

Skilte til vilde haver og andre vilde arealer

Vis omverdenen, at I sætter pris på naturen og gør jeres for at passe godt på...