Om Naturengen

DANMARKS SKØNNESTE VILD HAVE-PORTAL

Her finder du snart den viden og de produkter, du har brug for, når du gerne vil omdanne din have til et mekka for biodiversiteten, børnefamilien … ja, bare livet!

Portalen er lige nu under udvikling og det, du ser her, er kun de første spæde skridt. 

 

SAMMEN SÆTTER VI LIV TIL DIN HAVE

Med faglitteratur, vejledninger og personlig rådgivning, i forening med blomsterengs-frø og kunstnerisk inspiration, guider Naturengen dig til at tage fat, hvor det giver bedst mening. Hvis tiden er knap, men glæden ved naturen stor, kan du hos os også finde færdige løsninger og muskelkraft til at installere dem i din have. 

I begge tilfælde gælder det, at jeg gør det overraskende nemt for dig. Resultaterne vil sprede sig som en steppeild af liv gennem din have, haveglæden i din familie vil blomstre på måder, du ikke har oplevet det før og Jorden vil være dig dybt taknemmelig. 

TIL OPDAGELSE OG AFSLAPNING

I Danmark - verdens mest opdyrkede land - er mere end 4.400 arter i hastig tilbagegang, hvoraf hele 1.844 arter er truet af snarlig udryddelse. Det er en biodiversitetsmæssig udvikling, der både kan være uoverskuelig og besnærende at sætte sig op i mod - især for enhver, der har sat børn i verden. 

Men som mor til to ved jeg også, at det i en børnefamilie først og fremmest er nærværet i hverdagen, der tæller. At finde tiden til det. 

Derfor er det min mission med Naturengen at hjælpe dig med at vinke farvel til den strikse havekalender og den dårlige samvittighed. Slut med burde, kunne, skulle og op med hængekøjen! Haven kan sagtens bruges til både opdagelse og afslapning samtidig med, at I giver mest muligt tilbage til den natur, jorden er lånt af. Jeg viser dig hvordan.

Og bare rolig: hvis du elsker havearbejde, behøver du ikke begrave det.

 

KURATERET AF NATUREN - SERVERET AF MIG

Alt hvad du finder hos Naturengen er udvalgt og beskrevet, så det er til at forstå. Både for dig og for de danske insekter. Den naturligt hjemmehørende flora og fauna står i centrum for alt, hvad jeg formidler til dig og med Naturengen ved din side, vil du lidt efter lidt lære at genkende dem - og deres fjender.

Jeg guider dig til at finde rundt i både begreber og de mest almindelige arter, mens vi sammen tilbyder dine nye insekter planter og leveforhold, de faktisk kan leve af. 

Naturaktivist eller ej; jeg lover, Naturengen kan gøre turene i både haven og naturen meget sjovere!

Tag fx den smukt illustrerede naturbog under armen, når I med net og lup drager ud for at dyrke nysgerrigheden og styrke jordforbindelsen:

“Se mor, se hvor mange græshopper der er!” “Ih, mine blomsterfrø spirer!” “Hvem sidder og suger nektar på den vilde Merian i dag?” “Hov, sikke en sjov larve - den har børster på! … hvad gemmer sig mon under træstammen i dag?” 


Med en vild have starter eventyret allerede ved havedøren.

 

(P.S. Eventyret er også oplagt at give i gave - uanset farven på modtagerens fingre og størrelsen på hendes jordlod. Fra altankasse til blomstereng, der er plads til liv overalt).

 

Bag Naturengen

Bag Naturengen står Sandra Engen, haveejer og biodiversitetsnørd siden 2016, kommunikatør, grafisk designer, naturbarn, og mor til Atla og Anker fra hhv 2019 og 2016.

Mit hjerte banker for rewilding - ikke bare i haven, men også i den helt store skala - og jeg holder mig personligt og fagligt opdateret gennem bl.a. Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Naturfonden, hos Kohavens Venner, i diverse biodiversitetsfora på nettet som Biodiversitet.dk og Vild med Vilje, på Folkeuniversitetet og via Landsforeningen for Praktisk ØkologiHaveselskabet og Vilde bier i Danmark.*

*(Naturengen er ikke associeret med nogle af disse foreninger, institutioner og virksomheder - de har blot alle min varmeste anbefaling).

 

Se også mit interview med Pensopay om iværksætteri, min vej til Naturengen og selvfølgelig mere biodiversitet i haven: