Vild Havedag i samarbejde med Vild Med Vilje og DN Bornholm

Vild Havedag i samarbejde med Vild Med Vilje og DN Bornholm

Jeg tør næsten ikke at dele det her, for jeg føler endnu ikke at jeg har "noget at vise" 🙈 - men nu sker det altså alligevel, og pointen er (skal jeg minde mig selv om), at du er velkommen til at komme og kigge mig over skulderen mens det sker:

Åben Vild Have den 9. juni kl. 13.30-15.00

I anledningen af foreningen Vild Med Viljes Vild Havedag og i samarbejde med DN Bornholm holder jeg Åben Vild Have den 9. juni kl. 13.30-15.00. Adressen er Per Sørens Gade 1 i Listed på Bornholm.

Du kan finde DNs event her på Facebook, hvor du også vil finde aktuelle opdateringer, hvis det skulle blive nødvendigt. Heri skriver jeg bl.a.:

--- 

VIGTIGT AT VIDE

  • Medbring egen kaffekurv
  • Konceptet er 'fri åben have': Kom og kig på egen hånd - og stil spørgsmål 
  • Genkend mig på Naturengen-T-shirten og sig hej! 
  • Børn er velkomne (læs disclaimer længere nede:)* 

--
HVAD DU (ikke) KAN FORVENTE
- og lidt om baggrund

Den 9. juni kan du komme helt tæt på og se vores 'nye' have, mens den omlægges fra pryd til biodiversitetsvenlig have - og samtidig udgør et terapeutisk rum for mig.

Vi - min kæreste Tobias og vores børn på nu 5 og 7 - flyttede ind i 70'erhuset på den 2.600 kvm store grund i sensommeren 2022, men jeg har først for alvor taget fat på arbejdet i den i dette forår. 

Processen er derfor meget ny, og kvashegn, kompostbunker, et lille vandhul, gennemgravninger, udplantninger og udsåninger er alle meget nye eller stadig undervejs. Det samme gælder indretning af 'rum' til børn* og voksne - for os er der selvfølgelig også plads til! ´

Planterne gror langsomt i den endevendte, tætpakkede råjord, tørken og den kølige havvind, så jeg kan ikke endnu garantere stort, vildt blomsterflor den 9. juni - til gengæld kan jeg bl.a. fortælle om, hvordan råjorden vil kunne bidrage med større biodiversitet over årene og hvilke andre tanker, jeg gør mig om forvildningen. 

Alligevel er utålmodigheden er til at tage og føle på! 😅

 

MÅLET er på sigt endnu flere ynglende sommerfugle, vilde bier, fugle og andre smådyr, end der allerede er i den kuperede have, og kikkerter er til hverdag allerede fast inventar ved vores store vinduer over haven.

 

Få et tyvstartsindblik i, hvad jeg arbejder med i udklippet fra forårets Magasinet Bornholm herunder:

Den 9. juni lægger jeg kikkerterne ud i haven til hygge og opdagelse, sammen med nogle af de bøger, jeg har om biodiversitet for både store og små.

Medbring egen kaffekurv at nyde, mens du kigger i dem! 

 

Intuition, legelyst og spontanitet - i proces

Hos os vil du ikke finde sirligt organiserede og velplanlagte bede og andre arrangementer - hverken nu eller senere - men du kan se og stille spørgsmål til min proces, der i stedet er drevet af intuition, legelyst og spontanitet, og selvfølgelig den viden jeg har erhvervet mig over de sidste års interesse og arbejde med vilde haver, både privat, som certificeret Vild have-mentor og som iværksætter bag Naturengen.dk, der sælger hjemmehørende frø til danske haver (og deres insekter).

 

Samarbejde mellem Naturengen og DN Bornholm

Før denne have havde vi en mindre landbohave i Nordsjælland, og processen og opdagelserne i dén kan du læse mere om på bagsiden af den pamflet, som DN Bornholm udgiver i forbindelse med den her fantastiske sommerfugle/biodiversitetskampagne, og som jeg har fået lov til at bidrage til grafisk.

Pamfletten "Få flere sommerfugle i din have med DN Bornholm" kan du selvfølgelig få med hjem på dagen.

  

Bestil frø på forhånd til afhentning - med rabat ❤️

Der vil kunne købes et mindre udvalg blomsterfrø på dagen (bestil senest fredag 7/6 direkte på webshoppen til lokal afhentning på dagen  - gælder desværre ikke planteplugs fra Lille Vilde Frø, da de sendes direkte fra Elisabeth i Nordsjælland - brug koden #dnbornholm for 10% rabat på ikke i forvejen nedsatte varer.

  

Tilmeld din egen vilde have (hele landet) til Vild Havedag 9. juni

Se meget mere på Vild Med Viljes website her - og skab opmærksomhed om dagen på Facebook ved at dele Vild Havedags-eventen her

 

Jeg glæder mig til at se og tale med jer!

 

Kh. Sandra

 

*) Børn er meget velkomne på dagen! Her er fodbold og gynger i træerne - men ophold på den ubeskyttede trampolin og andre af familiens skøre opfindelser er dog på eget ansvar:)

 --

FOTO: Torben Kofod Ager for Magasinet Bornholm
Tilbage til blog