Guide: Nem og bæredygtig indpakning 🎁

Guide: Nem og bæredygtig indpakning 🎁

Sandra Engen

Indpakningstip! Lad dig inspirere af japansk bæredygtig teknik

Fra jeg hørte om det første gang, til jeg kastede mig over at gøre det, gik der faktisk flere år. Men de sidste par år har jeg ikke gjort andet og det har seriøst taget stressen af julegave- og fødselsdagsgaveindpakningen!

Jeg ELSKER at finde genbrugsgaver, men jeg endte altid med koldsved om fødderne natten inden afgang og pakkede ind og pakkede ind ... i materialer, der for 90% vedkommende bare blev smidt ud igen. Det hang jo ligesom ikke sammen! 

"Jeg pakker fra nu af kun ind i genbrugstekstiler"

Så fik jeg endelig taget mig sammen - og jeg opdagede, af at pakke ind i tekstiler både var absolut lige så fint (måske finere? 🥹) og meget, meget (!), hurtigere! Jeg går aldrig tilbage til papir. 

Her deler jeg med dig, hvordan jeg gør:

Nem og hurtig guide til ' Furoshiki' gaveindpakning

Brug genbrugstekstil* - enten alle din gamlingers gamle tørklæder du ikke bruger mere (mine dufter stadig af min mormor) eller gå i genbrugen, hvor du også får dem smidt i nakken til ingen penge - også alt efter, som du giver tekstilet med gaven, eller kan tage det med hjem igen 💜 
Sådan gør jeg - uden at have læst nogen fancy guide:
  1. Find et tørklæde, der er mindst 3 gange større gaven på hvert led
  2. Læg gaven diagonalt midt på tørklædet.
  3. Bind to modstående hjørner sammen med et enkelt 'kryds', gentag med de to andre hjørner.
  4. Sæt til-og-fra-kort på (evt. dem her med blomsterfrø i!)
  5. Luk af med en kreativ sløjfe, start med de to nederste, slut med to øverste. 
  6. Pynt evt. med kviste og andet fint fra haven og skoven
Du kan også søge en guide og gøre det på ægte japansk. Søg efter "Furoshiki Gift Wrapping" - jeg fandt fx denne visuelle guide (disclaimer: Jeg har kun set denne ene guide og har ikke sat mig ind i det øvrige indhold på websitet).
*VIGTIGT! Lad dig ikke narre af de store kæder, der sælger nyproduceret tekstil - alt for dyrt, alt for dumt - til formålet og markedsfører det som bæredygtigt! 😢 #greenwashing

Brug som minimum genanvendelige naturlige materialer 

Kan du ikke overskue at kaste dig ud i det (jeg LOVER at gaveindpakningen går MEGET hurtigere på den her måde!), så husk at bruge genanvendelige, naturlige materialer som kraftpapir/gavepapir uden glinsende coating og tekstil/papirbånd ♻️🫶🏼
Tilbage til blog